Zes lintjes uitgereikt in Fijnaart en één in Oudemolen

Zes inwoners van Fijnaart en één inwoner van Oudemolen zijn vrijdag 26 april koninklijk onderscheiden. Zij mogen zich voortaan Lid in de Orde van Oranje Nassau noemen. Zij kregen de onderscheiding tijdens de jaarlijkse lintjesregen. 

Anja Verhaart-Heijnen moet nog even wachten voordat zij haar lintje echt kan opspelden. Anja is momenteel aan het wandelen naar Rome. Zij werd telefonisch door burgemeester Jac Klijs van de gemeente Moerdijk op de hoogte gebracht van het nieuws. Anja was sinds 1998 secretaris van de voormalige lokale omroep RTVM. Tegenwoordig is zij vrijwilliger bij streekomroep Ons West Brabant en secretaris van de Kruisvereniging Fijnaart en Heijningen.

 

Het echtpaar Huib en Anneke Knook-de Vrij ontvingen allebei, tot hun verrassing, een lintje. Huib onder andere voor zijn vrijwilligerswerk bij de Christelijke Basisschool Zwingelspaan, Rijvereniging en Onyclub Oranje Ruiters, de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie en bij de gereformeerde en protestantse kerk. Zijn vrouw Anneke is bij de kerk ook al vele jaren actief. Zij is pastoraal medewerker en was scriba, pastoraal ouderling en voorzitter van de Taakgroep Pastoraat en de kerkenraad.

Cora Schoonderwoerd-Huisert zet zich in voor Vrouwen van Nu, afdeling Fijnaart en omgeving. Ook was ze begeleider van de cabaretgroep. Ze is vrijwilliger bij het koor C’est la Vie in Klundert, de RK Immanuel Parochie en bij Woonzorgcentrum De Fendertshof. Heel het dorp Fijnaart kent Cora ook van haar mooie accordeonspel.

Nel van Dorp is sinds 1993 vrijwilliger bij de Protestantse Gemeente Fijnaart, Heijningen en Standdaarbuiten. Ze is organist tijdens kerk- en koffiediensten in woonzorgcentrum Fendertshof. Ook bezoekt ze als pastoraal werker oudere gemeenteleden en leidt de Ouderensoos.

Marcel Deelen was vrijwilliger en bestuurslid van de Historische Vereniging Zwijndrecht/Oudheidkamer de Vergulde Swaen in Zwijndrecht. Sinds 2003 is hij bestuurslid PR en voorzitter van het Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum van Oudenbosch. Sinds 2014 is hij medeoprichter en secretaris van Stichting Open Monumentendag Roosendaal en vrijwilliger en voorzitter van Stichting d’Engelenburgh in Fijnaart.

Maarten van den Berg uit Oudemolen is sinds 1976 actief als organist van de Christelijk Gereformeerde kerk in Klundert en vanaf 2004 van de Hervormde Gemeente in Dinteloord. Daar heeft hij ook een gelegenheidskoor opgezet en als dirigent begeleid. Sinds 1990 zet Maarten zich in als mantelzorger.