’t Kleigat maakt zich op voor een muzikaal jubileumjaar

De Kleibatsers hebben volgend jaar een groot feest te vieren. In 2021 bestaat het carnaval in Fijnaart 5 keer 11 jaar. Dat wordt met veel muziek gevierd, onder het motto ‘We viere oonze mijlpaol muzikaol!’. Een uitstekende keuze, aangezien de Fendert bekendstaat als het meest muzikale dorp van Nederland.

Met de bekendmaking van het nieuwe motto werd dinsdagavond het carnavalsseizoen afgesloten. De avond ging van start met de lampionnenoptocht die elk jaar drukker lijkt te worden. Niet alleen met kinderen met lampionnen en andere verlichting, maar ook met verlichte wagens. De stoet vertrok vanaf de kop Voorstraat/Kadedijk. Na een rondje rond de kerk eindigde het gezelschap op de parkeerplaats van de Fendertse Hoeve.

Secretaris
Op het podium sprak Ben Vos voor de laatste keer als secretaris de menigte toe. Hij wordt opgevolgd door Bennie van Andel. Voor zijn inzet ontving Ben een ridderorde van Prins Basterino dun Eerste. Nadat de leutvorst de sleutel van ’t Kleigat had ingeleverd bij voorzitter Bram Koomans en het nieuwe motto was onthuld, mocht Basterino Jan de Vlegel in de brand steken. Daarmee was carnaval 2020 officieel voorbij, al werd het feest in de cafés nog even voortgezet.