Scholen gaan schoon de lente in

Supporter van schoonDe Julianaschool in Fijnaart en het Kompas in Heijningen nemen deel aan de gemeentelijke actie ‘Schoon de lente in!’. De leerlingen gaan het zwerfvuil rond de school en in de wijk opruimen. Datzelfde doen de leerlingen van  basisscholen het Palet, de Rietvest en het Bastion in Klundert, de Regenboog en de Arend in Zevenbergen en Sint Jozef in Noordhoek. In totaal gaan ruim duizend leerlingen aan de slag met prikker en vuilniszak. 

Op zaterdag 29 maart is de Landelijke Opschoondag. Op die dag houden mensen overal in het land leuke acties om samen hun straat of buurt schoon te maken. Op 29 maart 2014 om 13.00 uur geeft wethouder Louis Koevoets samen met theater Zjost het startschot voor de Schoonmaakactie. Wethouder Koevoets gaat samen met de jeugd uit het jongensteam JC1 van Hockeyclub Zevenbergen beginnen met een zwerfvuilgymnastiek. Een goede warming up alvorens de schoonmaakactiviteiten kunnen beginnen!

Scholen ook Supporter
De basisscholen kunnen in de periode vanaf 28 maart tot en met 16 april aan de slag. Gedurende deze 2,5 week zorgt gemeente Moerdijk voor voldoende handschoenen, vuilniszakken, een gezonde versnapering en wordt het ingezamelde vuil weer opgehaald. Op basisschool de Arenberg zal de opruimactie feestelijk worden afgesloten.

Kijk op de website van Supporter van Schoon voor meer informatie: www.supportervanschoon.nl.