Hoge opkomst dorpsavond

Meer dan honderd inwoners van Fijnaart waren maandagavond in De Parel aanwezig bij de dorpsavond. Zij hoorden wat zes werkgroepen hebben gedaan met de onderdelen van het Gebiedsplan Fijnaart.

Veel concrete zaken zijn nog niet gerealiseerd, maar er is al wel veel in gang gezet. De basisscholen hebben de eerste stappen gezet op weg naar een brede school. De werkgroep Blijvend en actief verenigingsleven heeft een plek voor het mini-voetbalveld gevonden aan de Westkreekweg. Wethouder Jaap Kamp beloofde dat de jeugd daar komende zomer kan voetballen. ‘Prettig oud worden in Fijnaart’ is bezig een vrijwilligersnetwerk op te zetten en wil van het Fendertshof een ontmoetingsplek maken. Ook is een werkgroep bezig om de fietsroute van Fijnaart naar het Markland College in Zevenbergen veiliger te maken. Er leven ook veel wensen. De werkgroep voor verenigingen wil graag uitbreiden met leden van culturele en binnensportverenigingen en de jongerenwerkgroep zit nog zonder jongeren.

Centrum
Een groot deel van de aanwezigen was naar de dorpsavond te komen om mee te discussiëren over het centrum. Helaas kwam deze discussie niet echt los en kreeg de gemeente nog weinig ideeën te horen waar zij mee aan de slag kan. Er werd zelfs geopperd om niets aan het centrum te veranderen, terwijl op de voorgaande dorpsavonden juist massaal gestemd werd voor een aanpak van het Fijnaartse hart. Ook kreeg wethouder Thomas Zwiers de boodschap mee wat flexibeler te zijn ten opzichte van de ondernemers. De ondernemers houden op vrijdag 14 november een eigen discussie-avond waarbij de vraag centraal staat: ‘Wat verwachten de inwoners van Fijnaart van de ondernemers?’.

Aan de slag
De zes werkgroepen gaan nu aan de slag met alle input van de dorpsavond. Dat gaat snel gebeuren, want maandag 3 november komt de Dorpstafel alweer bijeen. Inwoners van Fijnaart die daar actief bij betrokken willen zijn, kunnen zich aanmelden via info@gebiedsplannen.nl