Hardlopen slaat ook aan in de Fendertse Week

Terwijl heel Holland bakt, rent heel Fijnaart hard. Ook tijdens de Fendertse Week. Voor het eerst werd donderdagavond een hardloopwedstrijd gehouden voor kinderen en over 5 en 10 kilometer. Met in totaal zo’n honderd deelnemers was het een prima debuut.

De weersomstandigheden waren prima. Al om half zeven begonnen de kinderen aan hun wedstrijd. Zij liepen vanaf het evenemententerrein over de Voorstraat en keerden vlak voor De Dorpskerk terug. De kinderen tot 6 jaar deden dat één keer en de oudere kinderen twee keer. In totaal liepen er zo’n 25 kinderen mee. Helaas is de einduitslag verloren gegaan, die kunnen we dus niet geven.

5 en 10 kilometer
Om half acht gingen de deelnemers aan de 5 en 10 kilometer op pad. Zo’n 75 lopers telde deze wedstrijd. De resultaten waren als volgt:
5 km mannen: 1. Appie Hermans; 2. Lars Dierks; 3. Henri de Booij.
5 km vrouwen: 1. Lykke v.d. Vegte; 2. Madeleine Lauwerijssen; 3. Linda de Winter
10 km mannen: 1. Marlon Deijkers; 2. Michael Bom; 3. Dennis Krijgsman
10 km vrouwen: 1. Joyce Venix; 2. Debbie Willemse, Anita v.d. Vette en Edith Oostvogels (zij kwamen tegelijk over de finish).

24Running Fijnaart
De wedstrijd was opgezet door Marcella Roks van 24Running Fijnaart. Woensdag 4 september gaat er een nieuwe beginnersgroep op weg naar de 5 kilometer. Zij trainen elke woensdagavond vanaf 18.45 uur. Een uur later start de gevarieerde training voor de gevorderden.