Scholen ‘geevennut deur’

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Vele skelters, bolderkarren en zelfs rollators kregen vrijdagmiddag 24 februari een nieuwe bestemming. Leerlingen van de Kennedyschool en de Springplank hadden de vervoersmiddelen omgetoverd tot een carnavaleske creatie. De scholenoptocht was dan ook bont gekleurd. 

Wie de lange stoet voorbij zag trekken, kwam maar tot één conclusie: met de toekomst van het Fijnaartse carnaval zit het wel snor. In tientallen groepen gingen de leerlingen vanuit hun school op pad naar de Fendertse Hoeve voor het scholenbal. Zij waren zeer creatief ingesprongen op het motto ‘We geevennut deur’. Er vielen heel wat deuren te bespeuren, maar ook diverse afhaalchinezen, die de babi pangang ‘deurgeven’. Van alles werd doorgegeven: van berichtjes op de mobiele telefoon tot ‘un goe geveul’. Zelfs de Amerikaanse president Trump was naar het Kleigat afgereisd om zijn decreten af te geven.

Voor wie de scholenoptocht gemist heeft: grote kans dat de creaties ook opduiken tijdens de mini-optocht op dinsdagmiddag en de lampionoptocht op dinsdagavond.