Modeshow met lokaal karakter is een voltreffer

Een enorme mensenmassa had zich zaterdagmiddag om 15.00 uur verzameld voor de podiumtrailer op de kop van de Fijnaartse braderie. Zij wilden niets missen van de modeshow die Ellen B Mode samen met andere Fijnaartse ondernemers nieuw leven had ingeblazen. Ook de mannequins waren plaatsgenoten. Juist dit lokale karakter maakte van de modeshow een voltreffer en hopelijk een vaste waarde op de braderie.

In de beginjaren van de Ladies Night showde Ellen B Mode haar nieuwste najaarsmode in de tent. Door de toeloop was daar geen ruimte meer voor. De vraag naar de modeshow bleef. Daarom nam Ellen Boelhouwers het heft in eigen hand. Ze benaderden enkele andere Fijnaartse ondernemers en vroeg plaatselijke mannequins om mee te doen. Zij showden op vrijwel professionele wijze de mode voor het komend najaar. In de brandende zon waren de truien, dassen en jassen een apart gezicht en voor de mannequins een ware beproeving. Iedereen sloeg zich er prima doorheen.

Luca Like
De presentatie werd verzorgd door Lonneke de Vrij. Voor het verzorgen van de muziek was de 18-jarige Luca Gilliot vanuit Zaandam overgekomen. Vooral de jongeren kennen Luca als de winnaar van The Next Boy/Girl Band van SBS6. Als Luca Like heeft hij bovendien zijn eigen YouTube-kanaal. Luca draaide niet alleen de muziek tijdens de modeshow, maar deelde ook handtekeningen uit en ging op de foto met fans.

Dringen geblazen
De show werd zaterdag twee keer opgevoerd. Om 12.00 uur was de belangstelling al vrij groot. Drie uur later was het echt dringen geblazen bij de podiumtrailer. Iedereen wilde een glimp opvangen van de mannequins en de getoonde kleding, schoenen en tassen.