Frans Fakkers ontslagen als wethouder

Your ads will be inserted here by

Easy Plugin for AdSense.

Please go to the plugin admin page to
Paste your ad code OR
Suppress this ad slot.

Frans Fakkers uit Fijnaart is dinsdagavond door de gemeenteraad ontslagen als wethouder. Hij kreeg een motie van wantrouwen tegen zich die door 18 raadsleden werd gesteund. Zijn eigen fractie van Onafhankelijk Moerdijk stemde met zes stemmen tegen. 

Aanleiding voor de motie was de jaarrekening van de gemeente Moerdijk en het bijbehorende concept-accountantsrapport. De gemeenteraad had herhaaldelijk gevraagd om verbetering van de financiële administratie. Zij was niet overtuigd genoeg van de voortgang van het proces onder aansturing van Fakkers. Dat was voor een meerderheid van de fracties reden om het vertrouwen in de wethouder op te zeggen.

Fakkers laat in een reactie weten dat hij zeer teleurgesteld is. “Dit raakt me heel diep”, schrijft hij op de website van de gemeente. “Ik weet dat er zaken in onze administratieve organisatie beter kunnen. Daar zijn we hard mee aan de slag. Deze zaken worden ook binnen afzienbare tijd verbeterd.” Ook burgemeester Klijs vindt het heel zuur. Niet alleen voor de wethouder, maar ook voor het college. “We zijn nu zo’n 3,5 jaar op weg en hebben samen veel bereikt. Fakkers heeft naast financiën ook veel betekend op het gebied van burgerparticipatie, dorps- en stadstafels en de doorontwikkeling van de organisatie. Heel jammer dat het zo is gelopen. Ik heb veel waardering en respect voor wethouder Fakkers en wat hij voor de gemeente heeft betekend.”

De komende dagen beraden gemeenteraad en college zich over het vervolg. Nog in deze raadsperiode wil het gemeentebestuur zorgen dat de aanbevelingen van de accountant zoveel mogelijk worden overgenomen.